Over ons

Klaver Buiten Leven is hét vakbedrijf dat je nodig heb als je je boot, camper of auto wil laten herstofferen.
Met ruim dertig jaar ervaring in de stoffeerderijwereld weten wij wat we doen en is jouw bezit bij ons in vertrouwde handen. Kom gerust langs!

De geschiedenis in vogelvlucht

In 1966 begint Leen Klaver als leerling-stoffeerder bij zeilmakerij en autostoffeerderij Doppenberg in Ermelo.
Leen is een harde werker en vlotte leerling en groeit uit tot een bekwaam vakman. Drieëntwintig jaar lang blijft hij in dienst bij Doppenberg en dan krijgen Leen en zijn vrouw Anke de uitgelezen kans om het bedrijf van de heer Doppenberg over te nemen. Een kans die het echtpaar met beide handen aangrijpt.
Op 18 december 1989 is Stoffeerderij Klaver een feit.

Het bedrijf start aan de Dennenlaan in Ermelo naast het woonhuis van het gezin.
Het gezin heeft vier kinderen, twee dochters en twee zoons. Die laatste twee leren al op jonge leeftijd het vak en gaan na hun schooltijd bij en met hun vader werken.
Naast de stoffeeropdrachten gaat het bedrijf zich ook specialiseren in het verkopen van refurbished designmeubels.
Dit houdt in dat ze gebruikte designmeubels opkopen, deze ontdoen van de bekleding en indien nodig bijschuimen. Dan worden de meubels opnieuw bekleed met professionele stof- of leersoorten en zijn de meubels weer in nieuwstaat. En door het bijschuimen zitten ze ook als nieuw.
In die jaren was duurzaamheid nog niet zo’n hot item als nu, dus we waren zeker een trendsetter achteraf gezien.

Dennenlaan

Door het succes van het bedrijf, de mond-tot-mond-reclame en de alsmaar toenemende klantenkring groeit het bedrijf uit z’n gestoffeerde jasje en wordt er naar een nieuw bedrijfspand gezocht.
Dat valt niet mee, maar de aanhouder wint en in december 2007 betrekt Klaver een prachtig nieuw pand op het toen nieuwe industrieterrein Kerkdennen. Aan de Mariënhoef kopen zij een pand met drie verdiepingen. Op alle drie de verdiepingen komt een grote showroom. En op de begane grond bevindt zich een ruime werkplaats.

De meubelmakerij

Al jaren werkt de stoffeerderij samen met Meubelmakerij De Vries, ook uit Ermelo.
Als de heer Evert de Vries de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en het graag wat rustiger aan wil gaan doen, gaat hij in gesprek met Klaver.
Klaver neemt in 2011 de meubelmakerij over en het toeval wil, dat het pand naast de stoffeerderij te koop staat.
De uitgelezen kans om de meubelmakerij naast de stoffeerderij te kunnen voortzetten. Het lukt om het pand te kopen en ook Meubelmakerij Klaver is een feit.

Overname

We maken een sprongetje naar 2017. In 2017 besluiten Leen en Anke na vele jaren keihard werken, dat ze graag wat meer vrije tijd willen hebben en ze dragen het bedrijf over aan hun zonen Ruud, Jan Peter en dochter Jarina. Hun andere dochter Miranda kiest altijd al voor een carrière buiten het familiebedrijf.
Miranda’s echtgenoot Gert werkt wel bij Klaver, net als Ronald, de echtgenoot van Jarina. Ook Siska, de vrouw van Ruud werkt al jarenlang in het familiebedrijf.
In totaal bestaat het team uit vierentwintig mensen, waarvan een deel dus familie is.

Klaver Modern Wonen

Marienhoef

Op het moment van schrijven zijn we een aantal interne verbouwingen verder. Een gedeelte van het pand van de meubelmakerij, waar eerst een keukenbedrijf gevestigd was, bevindt zich nu een kantoorruimte en een ruimte waar alle bestellingen verzendklaar worden gemaakt.

Ook zit er nu een werkplaats op de eerste verdieping van het grote pand. Door dit zo te herindelen is er nog meer ruimte vrijgekomen als showroom, ruimte die ook hoognodig was.
Buiten de refurbished meubels, vindt u bij ons ook nieuwe meubels van de Nederlandse designmerken Artifort, Gispen en Zuiver.
De winkel heeft inmiddels ook een nieuwe naam gekregen ‘Klaver Modern Wonen’.
Omdat de naam ‘Stoffeerderij Klaver’ de lading niet meer dekte.

Webshop

Behalve met de fysieke showroom, zijn we en dan met name Ronald ook erg druk (geweest) met de digitale showroom, oftewel de webshop.
Klanten kunnen ook kiezen om vanuit hun luie stoel thuis de artikelen uit het uitgebreide assortiment aan te schaffen.

Klaver Buiten Leven

In 2021 werden er al plannen gemaakt en in maart 2022 is het dan een feit:
We hebben een apart merk voor de auto-, camper- en bootstoffering.
Door de sterk groeiende vraag hebben we nu een vast team stoffeerders voor het buiten leven segment.

Waarom je bij Klaver Buiten Leven moet zijn

We hebben je niet voor niets ook de geschiedenis van ons bedrijf verteld. Hieruit blijkt dat wij al jarenlange ervaring hebben met meubels en stoffering.
De ervaring met dat laatste is omdat wij ons in de loop der jaren ontwikkeld en gespecialiseerd hebben in tal van soorten stoffering. Van het opnieuw stofferen van de antieke stoel, waar opa altijd in zat te roken, tot het herstofferen van een moderne designbank.
En dus ook het geheel opnieuw bekleden van een auto, boot of een camper kunt u met een gerust hart aan ons overlaten.
Wij bekleden bijvoorbeeld uw camper dan ook van de zitstoelen tot aan het tapijt en vergeten zelfs de gordijnen en het op maat gemaakte matras niet.

Het team

Ons Klaver Buiten Leven team bestaat uit Ruud, Hans en Willeke.

Deze drie toppers staan garant voor vakmanschap/vakvrouwschap, hebben jarenlange kennis en ervaring en werken secuur. En het belangrijkste is nog wel, ze doen het met liefde! Met liefde voor uw kostbare bezit en met liefde voor de materialen en het mooie ambacht.

Kom je snel een ‘bakkie’ doen om jouw wensen te bespreken?

Offerte aanvragen

Een offerte opvragen kan heel gemakkelijk via de mail. Stuur je wat foto’s mee zodat we de eventuele opdracht goed kunnen beoordelen?

Voor vragen mag je natuurlijk ook altijd bellen.

(Vereist)
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 20 MB.
    Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.